Рони О'Съливан изигра страхотна втора част на мача си срещу Стивън Магуайър в първи кръг на световното първенство по снукър и се класира напред след успех с 10-7. 

Втората сесия започна при пасив от 3-6 за Ракетата, който се нуждаеше от няколко визити край зеленото сукно, за да вземе откриващата партия за деня.

Шотландецът дръпна с 49 точки в следващата част, когато сбърка червена топка за горния ляв джоб и я заложи на своя противник. Рони нямаше нужда от втора покана и след халф-сенчъри брейк от 86 точки се доближи само на фрейм от Магуайър.

Стивън беше на път да си върне "кражбата" в следващата партия, когато изоставаше с 27 точки при точно толкова останали на масата. Той постави снукър, от който англичанинът не успя да се измъкне и за капак О'Съливан разви долепената до борд зелена при фаула. Шотландецът стигна до розовата топка, но я пропусна, оставяйки я пред ъгловия джоб, за да се стигне до равенство 6-6.

Магуайър все пак успя да сложи край на втората поредица от три поредния партии на съперника си, изригвайки с много хубав брейк  от 84 точки, дошъл след вкарване на трудна дълга червена топка за горния десен джоб.

След кратката почивка тактически фрейм в полза на петкратния световен шампион му донесе ново равенство, а малко по-късно грешка на Стивън при стрелба за горния десен джоб доведе до нова "кражба". Рони направи разчистване до розова включително и за първи път поведе в мача: 8-7.

Преди началото на следващата партия Магуайър ликвидира оса върху масата, което не се хареса на част от публиката. Той получи златна възможност, но малко по-късно оплете конците с грешка по синята за средния джоб. О'Съливан конструира брейк от 77 точки и се доближи само на партия от успеха. Грохналият Магуайър получи нова възможност в следващия фрейм, но заложи прекалено много на атаката и беше довършен.

Във втори кръг Ракетата ще играе срещу победителя от мача между двукратния световен вицешампион Али Картър и първенеца на света за 2006 година Греъм Дот. След първата сесия Джобното Динамо води с 6-3.