Седемкратният шампион на Мастърс Рони О'Съливан се класира за полуфиналите на тазгодишното издание на турнира, побеждавайки Райън Дей с 6-3.

Срещата започна със серия от 68 точки на Ракетата, но дей отвърна на предизвикателството и обърна резултата в своя полза след халф-сенчъри брейкове от 54 и 68 пункта.

Това обаче не стресна рекордьора по титли в турнири и Рони записа две солидни серии от 74 и 52 точки в следващата част, а след кратката почивка доведе нещата до 3-2 фрейма в своя полза след сенчъри брейк от 119.

Райън отново изравни чрез серия от 77, но неговият опонент отвърна с 65 точки. Доста ключов беше осмият фрейм (второто видео долу), в който уелсецът имаше комфортна преднина от 66 точки и по всичко личеше, че отново ще изравни. Това обаче не се случи, защото О'Съливан направи пълно разчистване (78 точки) и дръпна с 5-3.

Това очевидно се отрази на Дей и той направи груб фаул по бялата, пращайки я в ъгловия джоб. Рони сграбчи възможността и довърши опонента си след солиден брейк от 92 точки. На полуфиналите О'Съливан излиза срещу Лука Бресел или Динг Джънхуей.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rGqbkOKLlpw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>