Рони О'Съливан и Динг Джунхуей изиграха най-силния мач от първия кръг на престижния снукър турнир "Мастърс". Китаецът водеше с 3-5, но в крайна сметка загуби с 6-5.

Двубоят ни предложи четири сенчъри брейка, прекрасна игра от разстояние, силни сейфти удари, драма и обрат в резултата.

Ракетата изоставаше през целия мач. Динг дръпна с 3-0, но преди почивката Рони върна един фрейм.

След паузата 6-кратният световен шампион намали изоставането си с още една партия, но Динг пак се откъсна и резултатът стана 2-4.

Със серия от точно 100 точки във фрейм номер седем Ракетата пак се закачи за Динг, но китаецът отговори със сенчъри брейк от 128 и сведе нещата до 3-5.

В 9-тия фрейм Джунхуей можеше да сложи точка на спора, но пропусна лесна червена и Рони се възползва.

О'Съливан направи 85 точки в 10-тата партия и драмата стана пълна.

В последния фрейм Ракетата беше безпогрешен и с две серии от 34 и 73 пречупи своя добър приятел.

След срещата Рони заяви, че е тренирал доста и се чувства добре с новата си тапа, но скоро може да смени щеката си.

"Беше страхотен мач и аз просто трябваше да устискам. Не стартирах добре, но когато стана 3-2 си казах, че може и да се получи нещо. Гледах да не мисля много за резултата. В първите фреймове не поставих Динг под достатъчно напрежение, но усещах че удрям топките добре. Тренирах много и най-после си намерих хубава тапа, но скоро може да си сменя щеката", каза Ракетата.

Разочарованият Динг бе лаконичен: "Чувствах се като на тренировка. Имах много шансове да спечеля и не ги използвах. Нещата се усложняваха и аз твърде много започнах да мисля за това."

От 21:00 часа тази вечер предстои и последният мач от първия кръг, а в него един срещу друг ще излязат Джон Хигинс и Марк Алън. Победителят от този двубой ще трябва да играе именно срещу Рони.