Лука Бресел се доближи само на 3 фрейма от световната титла по снукър, след като изигра фантастична трета сесия и поведе с 15-10 на Марк Селби преди доиграването тази вечер. 

Белгиецът бе като вихрушка и спечели първите 4 партии от следобедната сесия, правейки три сенчъри брейка от 113, 101 и 141 точки и отново повеждайки сериозно. 

След паузата Селби успя да се окопити и спечели следващите 2 партии, в които нямаше големи точкови серии, за да се доближи до 10-13, но Бресел бързо си върна спокойствието и след нови два фрейма и сенчъри от 119 в последния, затвори сесията с 6-2. 

Най-големите в играта се възхитиха на представянето на белгиеца. „Като се има предвид, че той победи в турнира Марк Уилямс и Рони О’Съливан, а на полуфинала навакса пасив от 5-14, усещането е, че притежава фантастична вътрешна сила и увереност, срещу която е трудно да устоиш” коментира легендата Стивън Хендри. 

„Наистина забележително! Лука изглежда просто непробиваем. Марк опита всичко, но Бресел не се разклати и за секунда. Единственият шанс за Селби е ако Лука види финалната линия твърде бързо” добави друг голям шампион – Стив Дейвис.