Изненадите на световното първенстно по снукър продължават. След Марк Селби, Лука Бресел и Али Картър, трикратният световен шампион Марк Уилямс също бе отстранен в 1-ия кръг на надпреварата в „Крусибъл Тиътър” в Шефилд. 

Уелсецът бе победен с 10-9 от китаеца Си Джъхуей, въпреки че се бори до последно и бе на път да осъществи страхотен обрат в мач, в който имаше само един сенчъри-брейк, направен от британеца още в първия фрейм, когато избухна със 142. 

21-годишният му съперник, който миналата година стигна до полуфинала на турнира, загуби първите 2 партии, но след това поведе с 8:5, печелейки 4 поредни фрейма. 

Уилямс се стегна, за да доведе нещата до 9-9, но в решаващия фрейм пропусна трудна червена за средния джоб, което се оказа решаващо, защото след това Си направи серия от 77, за да си осигури победата. 

„Опитвам се да бъда максимално спокоен и да намаля напрежението. Щастлив съм. Сега върху мен има повече внимание, в сравнение с миналата година и тъй като повече хора ме гледат, не искам да ги подведа” заяви победителят.