Джак Джоунс хвърли още една голяма бомба на световното по снукър, след като елиминира фаворита Джъд Тръмп с победа с 13-9 в 1/4финалите. 

Вчерашния ден завърши при 8-8, въпреки че Асото не играеше особено добре и мнозина очакваха в доиграването днес той да се подобри сериозно. Не се случи обаче нищо подобно. 

Двамата си размениха по един фрейм в началото, но след това Джоунс спечели 4 последователни партии, правейки сенчъри-брейк от 106 точки в последната, а и още 2 серии от над 60 точки, за да затвори мача и да постигне този наистина голям успех в кариерата си. 

Уелсецът си гарантира 100 000 паунда от наградния  фонд, като на полуфинала ще играе с победителя между Рони О’Съливан и Стюърт Бингам, които ще доиграват мача при 4-4. 

В друг мач Кайрън Уилсън води с 9-7 срещу Джон Хигинс. След 5-3 в първата сесия, шотландецът спечели първите 3 фрейма от втората и поведе, но след това Уилсън взе 4 последователни партии, преди Хигинс все пак да вземе последната и така да запази добри шансове за обрат.