Световното първенство по снукър остана и без най-големия – Рони О’Съливан, който за втора поредна година отпадна на 1/4финалите. 

Стюърт Бингам победи Ракетата с 13-10, за да стигне до голямата четворка в мач, в който легендата на играта бе далеч от най-доброто си ниво. 

Мачът вървеше равностойно до 10-10, след което Бингам спечели важният следващ фрейм, в който и двамата имаха възможности. 

Последва нова грешка на О’Съливан и в следващата партия, на което световният шампион за 2015-а отговори със сенчъри брейк от 104 точки, за да се доближи на фрейм от победата. 

Бингам дръпна с 52:0 след това, но сбърка лесна розова към средния джоб и Рони се върна на масата. Той направи серия от 48, но се провали при жълта с бяла на борда, след което Стюърт не направи нова неточност и спечели. 

О’Съливан направи само 2 стотачки и общо само 7 серии от поне 50 точки, докато съперникът му имаше 11 такива с 3 сенчъри брейка. 

На полуфинала Бингам ще срещне Джак Джоунс, докато в другия мач се изправят Дейвид Гилбърт и Кайрън Уилсън. 

Гилбърт победи с 13-8 Стивън Магуайър на 1/4финала и за втори път след 2019-а стига толкова напред в турнира. 

Уилсън пък елиминира изцедения от мача с Марк Алън – Джон Хигинс също с 13-8, като спечели последните 4 партии. Така в един един отпаднаха тримата големи на турнира - О'Съливан, Хигинс и Джъд Тръмп.