Родната боксова звезда Кубрат Пулев е приел предизвикателството да се боксира с британеца Дилиан Уайт във финален мач, който да определи задължителния претендент на Антъни Джошуа за трофея му във версия IBF.

Както е известно, преди два дни мениджърът на Ей Джей - Еди Хърн, потвърди, че от Международната боксова федерация са насрочили подобен мач и остава само двете страни да се разберат.

"Надяваме се, че Дилиан ще приеме това предизвикателство, защото ние го приемаме", призна Нисе Зауерланд от промоутърската агенция на българина пред "Скай Спортс".

"Готови сме да направим такъв мач, но всичко зависи от другата страна. Работихме успешно с Еди Хърн в продължение на няколко години и според мен нещата с него стават лесно". 

"В момента всеки един боксьор иска да има шанса да се изправи срещу шампион като Антъни Джошуа, както и срешу Уайлдър, защото двамата са големи шампиони и всички пояси са при тях", каза още Нисе.

Пулев не се е боксирал от над година заради травмата, която получи в подготовката за мача си с Антъни Джошуа, който в крайна сметка пропадна именно заради контузията на българина. 

Дилиан Уайт има 23 победи от 24 мача, като е губил само от Джошуа. В последния си мач той нокаутира брутално Лукас Браун от Австралия, като нокаутите са му 17 на брой.