Антъни Джошуа ще има страхотен шанс да си върне трите световни титли още през есента. Оказва се, че в договора между него и мексиканеца Анди Руис - младши има клауза за моментален реванш при загуба на британеца, който ще се проведе през есента на английска земя.

Днес Кралят на бокса, както е определян Ей Джей от мнозина, не приличаше на себе си и след технически нокаут загуби от своя противник, който изобщо не е сред добре познатите имена на американска земя, но пък изигра мача на живота си.

Това се случи в седмия рунд. След мача както Джошуа, така и неговия мениджър Еди Хърн, определено изглеждаха меко казано шокирани. Едва ли някой от тях е очаквал 121-килограмовият боксьор да стигне толкова категорично до успеха. 

Определено репутацията на британеца, който бе смятан за непобедим, претърпя изключителен удар. 

Реванш срещу Руис на практика обаче обърква сериозно сметките на Пулев за мач, за световната титла. Той е задължителен претендент за титлата на IBF и трябваше да е следващият противник на Джошуа, но сега всичко се обърква, тъй като има нов световен шампион. Ако Пулев не срещне Руис през есента то ще бъде заради този реванш.