Над 13 милиона души са гледали боксовия сблъсък между Антъни Джошуа и Анди Руис през миналия уикенд чрез нелегални стриймове. Това обяви компанията MUSO, която е засякла много голяма активност в цял свят.

Според фирмата, която следи за пиратско излъчване, над 90% от нелегалните стриймове са били в платформата за видео Youtube. MUSO добавя, че 921 994 са зрителите, които са гледали нелегално във Великобритания.

"Все още няма информация колко е аудиторията, която е платила за това събитие по системата pay-per-view. Броят на нелегални стриймове в цял свят обаче е огромен", казва директорът на MUSO Анди Чатърли, цитиран от "Дневник".

Броят на зрителите, които са гледали нелегално, е по-голям от сблъсъка в тежка категория между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри. През декември близо 10 милиона души бяха наблюдавали срещата за титлата на WBC чрез нелегални стриймове.

От MUSO съобщават, че най-големият процент на зрители, гледали нелегално, е в Нигерия, откъдето са родителите на Джошуа. В африканската страна са регистрирани 2.35 милиона зрители.

Двубоят между Джошуа и Анди Руис завърши с изненадващ успех на американеца от мексикански произход, който отне световните титли на британеца. От лагера на Джошуа активираха клаузата за реванш, а според последните информации Руис иска 50 млн. долара, за да може вторият мач да се проведе във Великобритания.