С ден по-рано се измества провеждането на едно от най-зрелищните бойни събития за годината – третото специално издание на веригата бойни гала вечери SENSHI. То ще започне на 3 юли от 20 часа и ще продължи на 4 юли, отново с начален час 20 часа, когато ще се играят полуфиналите и финалите.

Феновете на SENSHI вече знаят, че третото издание на новата верига гала вечери е особено специално, защото ще е посветено изцяло на карате киокушин и ще предложи битки по новия правилник на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. Той позволява фул контакт техники, с удари в главата, прехвърляния и дори удари с лакти.

Общо двубоите на SENSHI ще бъдат 27, като през първата вечер ще се играят квалификационните мачове. Трима българи ще защитават честта на страната ни, а сред бойците, които ще се изправят на професионалния ринг на SENSHI, са представители от Таджикистан, Казахстан, Русия, Украйна, Беларус, Армения, Иран, Румъния, Турция и Унгария. Всички двубои могат да се гледат и на живо по една от най-известните международни онлайн телевизии за бойни спортове www.fite.tv – на 3 и 4 юли, от 20 часа. 

Сред специалните гости на SENSHI ще е един от най-успешните кикбоксьори и бойци в сериите К-1 Семи Шилт. Той ще пристигне в България на 1 юли и ще се включи в 13-ия международен лагер по карате киокушин на Българската карате киокушин федерация и Световния киокушин съюз, който ще се провежда от 30 юни до 7 юли.