Идеята на един от най-известните промоутъри в света - Боб Аръм, с петицията, която Кубрат Пулев заведе с искане за незабавен бой с Анди Руис, е много екстравагантна, твърдят специалисти в бокса.
 
По този начин се притиска Руис да се откаже от титлата си в тази версия. Това ще отвори пътя към бой между Кобрата и Тайсън Фюри, но не за нещо друго, а за вакантната вече титла на тази организация.
 
И двамата са клиенти на Боб Аръм, пише "24 часа". След този мач той вече ще има световен шампион при себе си, което ще му даде по-сериозно влияние при нареждането на мачовете при свръхтежките.
 
В момента Аръм няма шампион. Кубрат е официален претендент на Международната боксова федерация, а Тайсън Фюри се води линеарен шампион. През последните месеци обаче той оглави ранглистата на списание „Ринг", според която е най-добрият в категорията.
 
Решението на Международната боксова федерация по защитата на титлата на Анди Руис трябва да дойде в началото на седмицата.
 
Щабът на Кубрат Пулев е действал светкавично след падането на наказанието му, защото в неделя е изтекъл срокът за заявка на задължителна защита на титлата от страна на мексиканеца Руис.