Тайсън Фюри изненадващо може да сложи край на кариерата си. Това обяви баща му Джон Фюри. Според него аркадата от мача с Ото Валин е опасна и може да се наложи хирургическа интервенция. Фюри старши също така призна, че синът му никога досега не е имал толкова слаб мач.

„Това е най-лошото, което съм виждал от Тайсън. Гордея се с това как той преодоля проблемите, но трябва да бъдем честни и да си кажем, че двубоят не вървеше както трябва. Той прекара 8 седмици в подготовка, но след втория рунд, изглежда нямаше сили.

Той беше слаб като котенце. Нямаше удар, нямаше издръжливост. Казах му, че това тегло (114 кг) не е неговото. Той трябва да е поне 120 кг. Идваше ми да разкарам всички от ъгъла му. С този екип кариерата на Тайсън е приключила“, започна Джон Фюри, цитиран от Boec.bg.

„Нямаше удари, не беше във формата, нямаше сила, краката му се слепваха, не се държеше добре. Волята му за победа е ненадмината, но вложи много усилия в нея. И то срещу ограничен боксьор като Валин. Тази аркада може да сложи край на кариерата му, може да се наложи операция“, допълни бащата на Циганския крал.