Тайсън Фюри загуби доста кръв, но остава непобеден на професионалния боксов ринг. 31-годишният британец постигна 29-и успех в кариерата си, след като надделя по точки над шведа Ото Валин в 12-рундов мач в Лас Вегас. Съдиите отсъдиха 116:112, 117:111 и 118:110 в полза на Циганския крал.

Мачът беше много оспорван, а още в третия рунд Валин отвори голяма аркада над дясното око на Фюри. Бившият световен шампион издържа, въпреки че щабът му имаше проблеми с овладяването на стичащата се кръв.

"Благодаря на Господ, че успя да сме спаси в този мач, той ми даде сила. Поздравления за Ото, справи се по невероятен начин. Той е супербоец, викинг, нанесе ми много удари", коментира Фюри след трудния успех.

Британецът уточни, че не е виждал почти нищо в края на битката с Валин, както и предизвика Дионтей Уайлдър, с когото вече се би преди година. "Дионтей Уайлдър, искам те в следващия си мач! Този двубой ме научи, че мога да понасям много тежки удари. Всеки мач ти дава нещо ново, нещо различно. Знам, че съм готов за Уайлдър", добави Циганския крал.

Миналата година битката им завърши наравно след съдийско решение, въпреки че шампионът на WBC Уайлдър прати Фюри два пъти в нокдаун.

"Направих всичко по силите си. Дадох най-доброто от себе си. Тайсън е велик шампион. Никой не може да се съмнява в моето сърце или в това, че съм добър боксьор", коментира Ото Валин след загубата.