На една от промоциите преди първия двубой между Анди Руис и Антъни Джошуа британският боксьор даде коланите на WBO, WBA, IBF и  IBO в тежка категория на Руис и на треньора му Мани Роблес, за да позират с тях.

Руис-младши проведе пресконференция, посветена на предстоящия му реванш с Джошуа, който ще бъде на 7 декември в Саудитска Арабия. На въпроса дали ще върне жеста на Джошуа, за да може той да се снима с коланите, Руис отговори, че няма никакво намерение да го прави.

"Не, разбира се. Първо трябва да ме победи, за да докосне коланите ми. Те са си мои,“ отговори мексиканеца. 

"Чувствам, че върху него има по-голямо напрежение, отколкото върху мен. Когато спечеля реванша, всички ще разберат, че първата ми победа не е била случайна и че притежавам истинска класа. Боксът е моят живот. Това е единственото нещо, което умея да правя. Аз съм просто пораснало дете с мечта", заяви Руис.

"Всеки има мечта, но задачата ми е да постигна своята. С упорит труд, всеотдайност и саможертва е възможно всичко. Всички си мислеха, че няма да направя нищо и ще загубя след няколко рунда, но това, че искам да постигна нещо голямо, ми помогна да победя и да стана първият мексиканец световен шампион в тежка категория", закани се Руис.