Ако на 7 декември бившият световен шампион Антъни Джошуа си върне титлите срещу Анди Руис-младши, той почти сигурно ще избере да защити пояса на IBF срещу Кубрат Пулев. Това разкри мениджърът на британеца – Еди Хърн, пред boxingscene.com.

Само преди ден промоутърът на британеца не спираше да говори за евентуален двубой на възпитаника си за защита на пояса на WBO срещу Олександър Усик.

Сега обаче явно е размислил и си заплю Кобрата, след като украинецът дебютира с победа при най-тежките, отказвайки в седмия рунд съперника си Чаз Уидърспун в централния двубой на голямата гала вечер в Чикаго.

Победителят от реванша в Саудитска Арабия ще трябва да избира дали да прави защита срещу Пулев за титлата на IBF или срещу другия задължителен претендент, но на WBO –Усик. "Пулев ще трябва да се бие с победителя от Джошуа - Руис“, започна промоутърът.

"Интересното е, че има и друг претендент №1 – Усик. Хората вече се питат: „Кой ще изберете?“. И на поставен въпрос по този начин си мисля, че ще предпочетем Пулев“, заяви Хърн. На 9 ноември във Фресно, Калфирония Кобрата ще защитава статута си на задължителен претендент срещу Райдъл Букър.