Националният стадион "Васил Левски" е сред вариантите за домакин на битката на Кубрат Пулев за световната титла на IBF, разкрива мениджърът на топ боксьора ни Ивайло Гоцев. 
 
Кобрата се завърна в сряда вечер от САЩ, след като постигна 28-ата си победа (14 с нокаут) в 29-ия си мач на професионалния ринг. Той надигра по точки в 10 рунда Райдел Букър (26-3) и така защити званието за официален претендент на международната федерация.
 
Българинът ще пътува за Саудитска Арабия в началото на декември, за да гледа на живо боя на актуалния шампион Анди Руис с Антъни Джошуа. Кубрат трябва да се изправи срещу победителя от мача, а ако той откаже, ще се проведе среща за вакантната титла със следващия в ранглистата (Агит Кабайел или Адам Ковнацки).
 
Според мениджъра на Пулев - Ивайло Гоцев, вариантите за организиране на срещата са няколко. Една от опциите е "Васил Левски", а други такива са САЩ, Великобритания и отново Саудитска Арабия. Всичко това зависи от съперника, с когото ще боксира Кобрата. Ако мачът е за вакантна титла, то шансовете България да е домакин на събитието ще нараснат значително.
 
"По-удобният съперник от Джошуа и Руис ще е победителят, защото това ще бъде единственият. Но както видяхме, и в първата среща имаше изненада. Анди Руис може да повтори тази изненада, защото той има сила на удара, неговият стил е много агресивен, а Джошуа има проблеми точно срещу такива съперници", заяви Гоцев, цитиран от "Тема спорт".
 
"Затова аз мисля, че Анди Руис ще спечели, ако е добре подготвен. Аз го познавам от 25 години, той винаги е бил в супертежка категория, винаги са му личали излишните килограми, но в крайна сметка това не му пречи. Така че може би това е неговата сила, тези допълнителни килограми, с които влиза. Имайте предвид, че той има силен удар и скорост, много е бърз в ръцете, така че излишното тегло не му пречи в случая", добави Гоцев.
 
Мениджърът допълни, че следващата седмица ще бъде потвърден и съперникът на Тервел Пулев на галавечерта в Пловдив на 14 декември. Тево трябва да боксира за вакантната Интерконтинентална титла на WBA. "Всичко е ясно и всичко е много добре наредено. Противник има и ще го обявим официално в следващите няколко дни. В Пловдив ще съобщим името и детайлите около срещата", каза още Гоце.