Българският професионален боксьор Кубрат Пулев очаква в близките месеци за излезе на ринга в мач за световната титла в тежка категория.

Пулев е задължителен претендент на Международната боксова федерация (IBF).

"Няма никакви вратички. Такъв мач ще има след няколко месеца - мач за световна титла и аз ще участвам в него. Моментът дойде. Сега към по-здрав и по-опитен съм от последния ми двубой за световната титла. Надявам се представя перфектно не само себе си, но и България, да се чуе повече за нашата родина", коментира Пулев.

Той вече участва в мач за световната титла на 15 ноември 2014 година срещу украинеца Владимир Кличко, който го нокаутира в петия рунд. Това е и единственото поражение на Пулев като професионалист в 29 мача.

"Сгрешихме в стратегията срещу Кличко. Направихме уникална подготовка, но в стратегията не успяхме да стиковаме нещата, реално аз излязох без стратегия. А с грешна стратегия нещата са обречени. Така и стана в мача. Бях много зелен, хората около мен бяха доста неопитни. Всичко беше абсолютен хаос. Сега, когато погледна отстрани, то си е било обречено", каза той.

"Тогава аз вярвах, че може, но някои неща трябваше да бъдат по-различни. Мисля, че съм си взел поуките. Мисля, че сега съм достатъчно силен, за да победя който и да е в тежка категория. По-техничен съм от всеки един друг. Чувствам се перфектно и съм готов, който и да дойде, да му откъсна в главата, както се казва", допълни Пулев.

Негов съперник за шампионския колан на IBF се очаква да бъде победителят от мача-реванш на 7 декември между настоящия световен шампион Анди Руис (Мексико) и Антъни Джошуа (Великобритания).

"Лично за мен този мач ще бъде изключително интересен. Едва ли ще викам за някой. И двамата са добри боксьори. В първия мач Руис нокаутира световен шампион, непобедим и т.н. Беше супер изненада. Направи го за смях пред всички. Беше нещо уникално и беше доказателство, че няма нищо невъзможно. Ще гледам и очаквам моя нов съперник", каза Пулев.

Той се пожела "ако, като стана световен шампион, да направя една от защитите на новия бъдещ стадион на ЦСКА".