Американецът Дионтей Уайлдър защити за 10-и път световната си титла в тежка категория, във версия WBC, след като във втория си сблъсък срещу кубинеца Луис Ортис стигна до нокаут в седмия рунд, срещата между двамата се проведе в Лас Вегас.

Мачът между двамата се разви доста интересно, тъй като те не показаха почти нищо атрактивно през първите рундове, а в седмия и решителен рунд Ортис разклати американеца и дори се виждаше, че може да го прати на земята, но само секунди след това Луис бе на пода след мълниеносен удар на световния шампион.

Дионтей изравни по защита на титлата си легендарния Мохамед Али. 

Това е втора загуба в кариерата на Ортис, както и 42-а победа и 41-а с нокаут в кариерата на победителя Уайлдър.

След мача се забеляза за пореден път изключително голямото уважение между двамата, но това бе нормално, тъй като те имат болни дъщерички. 


Първият рунд бе доста предпазлив, но по-тежките удари бяха в полза на кубинеца, който успя да разклати своя съперник в средата на рунда.

Уайдър от своя страна успя да разкървави своя опонент, след като му отвори лека аркада на челото и се наложи намеса на кътмена по време на почивката между рундовете.

Във втория рунд обаче Уайлдър започна да се активизира и да нанася повечко удари в първите моменти от него.

Като цяло обаче и в него нямаше особена драма и двамата продължиха да действат по-предпазливо на ринга.

В третия рунд поведението на Уайлдър остана същото и той продължи да бъде изключително пасивен, като отстрани погледнато бе очевидно, че той чака кубинеца да се умори и след това да го нокаутира.

В него като цяло нямаше боксьор, който да доминираше и частта бе равностойна, като и двамата си вкараха по някой друг точен удар.

Ситуацията на ринга не се промени и в четвъртия рунд, като и двамата продължиха с предпазливата си игра, а пък янкито продължаваше да изглежда доста пасивен.

В петия рунд скучната игра от страна и на двамата продължи. Те продължиха да се изчакват съперника да сгреши, а Уайлдър действаше тактически доста грамотно, което никога не му е било силна страна, и умело отстъпваше назад след опитите на кубинеца да го атакува.

След петия рунд Ортис имаше леко предимство в картите на съдиите, така че това бе точният момент за американеца да "натисне газта".

Шестият рунд се разви по абсолютно идентичен начин с предходните два, макар че се виждаше, че ръцете и на двамата започнаха леко да се отпускат.

В седмия рунд двамата най-после показаха шоу и си размениха тежи удари в началото. 

Точно 30 секунди преди края на рунда Ортис разклати сериозно Уайлдър и се виждаше, че може да натисне и да го нокаутира, но точно тогава американецът нацели сериозно своя опонент и го изпрати на земята, и го нокаутира.

Така той успя да стигне до поредната си победа.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Deontay Wilder (-700) gets the KO on Ortiz in the 7th round. <br> <a href="https://t.co/vptBTbaUjS">pic.twitter.com/vptBTbaUjS</a></p>&mdash; Barstool Bets<a href="https://twitter.com/barstoolbets/status/1198477411018592257?ref_src=twsrc%5Etfw">November 24, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>