Българинът Кубрат Пулев е най-вероятният следващ съперник на световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа, съобщи агентът на британеца Еди Хърн.

30-годишният Джошуа си върна шампионските колани на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF) след победа по точки над мексиканеца Анди Руис в събота.

Той, обаче, трябва да направи задължителни защити до средата на следващата година на титлите си на IBF и на WBO, чиито претенденти са съответно Пулев и Олександър Усик (Украйна).

"Антъни няма намерение да се отказва от нито един от коланите си. Ще говоря и с двете организации и ще видим коя е с предимство. Мисля, че е IBF, но ще ми трябва потвърждение. Така че на този етап смятам, че първо ще бъде Пулев, а след това Усик. Мисля, че април или май е реална дата за следващия мач на AJ", коментира Хърн.

От IBF излязоха с официално съобщение, че са постигнали споразумение и Джошуа първо ще трябва да защитава титлата си срещу Пулев.

"Име сме с предимство. Организациите постигнаха споразумение, че следващата задължителна защита трябва да бъде на IBF", се казва в съобщението.

От агенцията на Пулев "Тор Ранк" също заявиха за "Скай Спортс", че "следващият мач на Кубрат Пулев ще бъде за световната титла на на IBF".