Кубрат Пулев е много добър боксьор, който играе умно и търпеливо на ринга. Това мнение изрази чичото на Тайсън Фюри и баща на Хюи - Питър, цитиран от "Тема спорт".
 
Според ирландския треньор евентуална среща между Кобрата и Антъни Джошуа ще е доста интересна за наблюдаване и няма да бъде с предизвестен край.
 
Специалистът отлично познава качествата на 38-годишния българин, след като Кубрат победи по точки Хюи Фюри преди 14 месеца в "Арена Армеец". Сблъсъкът тогава се превърна в истинско зрелище, като премина през няколко критични момента, преди ръката на Кобрата да бъде вдигната.
 
"Кубрат си взе поуките от мача с Владимир Кличко, където бе нокаутиран. Той играе сега сега много добре в защита и освен това притежава страхотен ляв и десен прав. Той е корав съперник, макар да няма нокаутираща сила. Той е сила, която трябва да получи признание и няма да е никак лесен опонент за Джошуа.
 
Това би било хубав, интригуващ мач и приятен за гледане. Да не забравяме, че на това ниво всичко може да се случи за части от секундата. Кубрат е търпелив и умен. Той прави това, което е достатъчно, за да поеме контрол и да води по точки, печелейки така мачовете си", анализира уменията на Кобрата пред Sky Sports Питър Фюри.
 
Според него в сблъсък с Пулев Джошуа ще може да играе по-спокойно, тъй като няма да бъде притискан от мощните удари на българина. В същото време обаче чичото на Тайсън предупреди британеца, че ако допусне грешка и подцени Кубрат, ще си плати с поясите.
 
Според последните информации именно Кобрата ще боксира с Антъни Джошуа като официален претендент на IBF. Адвокатът на българина Джон Уърт твърди, че федерацията се е разбрала с колегите си от WBO и защитата на втория пояс срещу Александър Усик ще почака.