Едмонд Назарян заяви, че вярата в собствените възможности и непримиримият дух са станали причина за европейската титла при мъжете в Рим. Това заяви 18-годишният ни европейски шампион на Терминал 2 при завръщането си от първенството на Стария континент в Рим. Назарян-младши грабна европейската титла в категория до 55 кг в класическия стил.

„Аз тренирам всеки път да донеса такава радост за моите приятели и пак така ще се постарая да вдигна настроението на всички в България. Винаги вярата ми помага най-много – аз като вярвам в себе си, това е мотото на баща ми „Вярвай в себе си“, „Бори се докрай“. Те почти не очакваха от мен такъв дебют, водиха ме за опит, да видят как се чувствам – исках да докажа, че мога да надвия най-силните борци в моята категория“, започна той.

„Не мога да обясня емоцията на баща ми, той целият в сълзи, викам си „Какво направих аз, станах шампион при мъжете“. Искам колкото се може повече медали да спечеля в моя спорт. Получават ми се вече нещата. Моите амбиции са да съм здрав и да тренирам, за Олимпийски игри съм малък още, но треньорите решават. Аз ще се готвя, ще участвам и на моята възраст юноши, и след това каквото решат треньорите, аз съм готов“, добави Назарян младши.

Баща му Армен също е много щастлив от успеха на сина си. „Той е мотивиран да се бори докрай, много хватки прави, не се предава, като мен. Ами, вече той ме надмина, на 18 години стана европейски шампион, аз на 19 години записах първата си титла – живи и здрави, да се качи в олимпийската категория“.

„Само изхвърляне прави забързано. Много е вълнуващо да наблюдавам сина си отблизо, той ще ме надмине, ще ме зарадва, такова нещо не съм виждал много години – цял свят дойде да гледа, до го поздравява. Вчера направи 18 години и сега надвива световни и европейски шампиони. Аз съм спокоен, трябва да има 3-4 такива момчета и после към олимпийската категория“, сподели Назарян-старши. /БГНЕС