Атанас Божилов ще направи първа защита на пояса си от WAKO PRO на SENSHI 5. На 22 февруари в зала „Конгресна“ българинът ще се изправи срещу не по-малко силен противник – португалеца Адолфо Барао. Петрундовият сблъсък е осми подред в бойната карта на елитната гала.

Капитанът на националния отбор по кикбокс на България е притежател на световния пояс в категория до 71.8 кг от април 2019 г., когато надигра беларусина Макс Сподаренко в двубой на арената на SENSHI. Тази година българският боец ще участва в престижната бойна верига за четвърти път, като всичките му предходни участия в нея завършват със забележителни победи.

Божилов е първенец и по кикбокс за професионалисти на Kickboxing Grand Prix в категория до 72.5 кг от 2018 г., а през 2019 г. е номиниран за наградата Спортист на годината за Бургас. В края на миналата година родният ас получи и специалната награда на „Boec.BG“ за принос към развитието и популяризирането на бойните спортове и изкуства по време на годишната церемония „Златен пояс“.

Противникът му на SENSHI 5 Адолфо Барао не бива да бъде подценяван. Португалецът е петкратен иберийски и шесткратен национален шампион по кикбокс. Сред активите му е и бронзов медал от европейското първенство по кикбокс К1 на WAKO.

Дали Божилов ще запази световния пояс ще стане ясно на 22 февруари на SENSHI 5.

Срещата между българина и Барао е една от общо деветте зрелищни битки, на които ще се наслади публиката във Варна. Феновете на бойните спортове ще могат да видят и част от специалните гости на събитието в действие. В ролята на рефери на някои от битките ще влязат четирикратните шампиони на К-1 – холандците Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и легендарният трикратен победител на К-1 Петер Артс. Към тях ще се присъедини и генералният секретар на Световния киокушин съюз KWU Шихан Александър Пичкунов, който е шампион на световните серии Гран При по К-1 през 2007 и 2008 г.

Билетите за SENSHI 5 вече са в продажба (може да ги закупите от ТУК) и са с цени 10 и 20 лева.

SENSHI 5 се провежда със специалното съдействие на А1, Централна Кооперативна Банка, ЗАД "Армеец", "България Ер", "М Кар София" и Bang&Olufsen.