Остават броени часове до петото международно бойно шоу SENSHI, което ще изправи на ринга едни срещу други някои от най-големите имена в бойните спортове от 11 държави. То започва от 19 часа в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна, а билети могат да се намерят на касите на залата, както и в Eventim.bg. Девет тежки битки в стиловете KWU SENSHI – с позволени удари с лакти в главата и хвърляния, KWU Full Contact, WAKO PRO K-1 и WAKO PRO Low kick очакват публиката на професионалната бойна галавечер. Водещ на галата ще бъде един от най-страстните почитатели на бойните спортове във филмовите среди – известният актьор, режисьор и продуцент Ники Илиев. Той ще изтегли с томбола и големият победител от публиката на SENSHI 5, който ще спечели два двупосочни самолетни билета от „България Ер“. И това ще е само част от изненадите за вечерта.

На арената на SENSHI 5 ще се решат съдбите на две Световни титли на WAKO PRO и една европейска, за която претендент е кикбоксьорът на варненския клуб „Боил“ Богдан Шумаров. Той ще се изправи срещу естонеца Майкел Астур, който е двукратен шампион по кикбокс стил К1 в родината си. Родният боец пък е европейски шампион на WAKO PRO по кикбокс. Битката между двамата ще бъде последна за вечерта и ще се проведе в 5 рунда по правилата на К1, а категорията е до 75 кг. 

Капитанът на националния отбор На България по кикбокс Атанас Божилов пък ще направи първа защита на Световната си титла на WAKO PRO. Той ще се качи на ринга срещу българският шампион ще излезе на арената срещу петкратния иберийски и шесткратен национален шампион по кикбокс на Португалия Адолфо Барао. Португалецът е и бронзов медалист от европейското първенство по кикбокс К1 на WAKO.

Французинът Абдерахим Шафе  е една от международните звезди, която ще направи дебюта си на SENSHI 5. В осмия двубой на международната гала той ще се опита да направи защита на Световния пояс на WAKO PRO до 85,1 кг. Негов противник е Андрей Чехонин - световен шампион по кикбокс и призьор от първенства по киокушин.   

Tежък се очертава да бъде двубоят и на двукратният световен шампион по муай тай, световен шампион по кикбокс и носител на Интерконтиненталната титла на WAKO PRO Християн Корунчев. Неговият противник в последния момент се наложи да бъде сменен, което остави на Корунчев малко време за подготовка срещу новия му противник – сърбина Любо Ялови, които е един от най-титулуваните бойци в родината си. Ялови е още световен шампион на WAKO и европейски шампион на WAKO PRO.

Сериозното българско участие във веригата ще се допълни и от многократната ни таекуондо и кикбокс шампионка Албена Ситнилска, световния шампион по муай тай Петър Стойков и световен вицешампион по муай тай и карате киокушин Николай Йоргов.

Цялата бойна карта може да видите тук: