Каквото и да се случи оттук нататък с кариерата на Тайсън Фюри, той завинаги ще остане в историята на тежката категория като един от най-странните и в същото време най-красиви за гледане боксьори.

„Краля на циганите“ е доказвал не един и два пъти през годините, че за него няма неудобен съперник и благодарение на физическите си и най-вече умствените си възможности всеки прекланя глава.

Фюри прави професионалния си дебют през 2008 г. и оттогава насам записва 30 победи и 1 равенство. Двукратен световен шампион и единственият от дълги години насам, който е бил притежател на всички възможни колани (WBA, WBO, IBF, WBC, IBO, Ring).

През 12-те си професионални години на ринга, Тайсън е мерил сили с най-коравите съперници, вземайки участие в някои от най-паметните двубои. Ето и първите три срещи с участието на британеца, които си заслужавате да изгледате отново.

Стив Кънингам (25-5), 2013 г.

21-ят професионален мач в кариерата на Тайсън Фюри е емблематичен за него поради факта, че това е негов дебют на американска земя. Кънингам, който винаги е бил по-скоро боксьор от полутежката категория, е загубил три от последните си четири двубоя. Въпреки това, срещата започва повече от добре за Кънингам, който още във втория рунд прати Фюри в нокдаун. Британецът обаче вдигна оборотите и започна да играе от дистанция и да пресира, когато усети точния момент. Всичко приключва в седмия рунд, когато Кънингам е нокаутиран за пръв път в своята кариера.

Дерек Чисора (20-4), 2014 г.

Двамата британци се срещнаха за втори път преди 6 години, след като през 2011 г. Фюри беше победил по точки. В тези години най-горещото име на Острова бе това на Дейвид Хей, но всички погледи бяха приковани към най-големия британски сблъсък в тежката категория от дълго време насам. Залогът бе британската и европейската титла в дивизията. Една от най-добрите демонстрации на това колко добре Фюри разбира играта – смяна към обратен гард във втория рунд и доминация до самия край.

Владимир Кличко (64-3), 2015 г.

Без абсолютно никакво съмнение най-голямата победа в кариерата на „Краля на циганите“. По-малкият от братята Кличко бе световен шампион в последните близо 10 години. Украинецът доминираше над всички свои съперници и повечето специалисти си мислеха, че Кличко ще се окичи с пордния скалп и скоро ще каже „Довиждане“ на всички без да е допуснал загуба в последните си 22! срещи. Фюри обаче имаше Питър Фюри на своя страна, който подготви перфектна стратегия и още след третия рунд всички в залата предусетиха накъде отиват нещата. Първата и единствена загуба за Кличко по точки. „There’s only one Tyson Fury“!

Очаквайте в следващите дни втора част! Видео от изброените мачове можете да видите в материала на Boec.bg