Бившият световен шампион Дейвид Хей е на мнение, че в сред професионалните боксьори има само един, който би могъл да победи носителя на пояса на WBC Тайсън Фюри – Антъни Джошуа.

Откакто „Циганския крал“ отне титлата на Дионтей Уайлдър по категоричен начин през февруари, той и Ей Джей не спират да говорят за евентуален двубой за обединяване на всички титли в тежката категория. Хей направи подробен анализ на двамата си сънародници и достигна до заключението, че ако има боксьор, който би могъл да се справи с Фюри, то това е единствено Джошуа.

„Единственият, който има артилерията, уменията, атлетизмът, чистият начин на живот, познанието и опитът да има шанс да победи Фюри е Антъни Джошуа. В момента, реално погледнато, няма друг, ако ме питат – залагам, че само Джошуа би се справил. Просто само той има подходящите инструменти. Трябва само да успее да пласира добър удар. Фюри е падал на земята преди, но последният път брадата му изглеждаше добре. Джошуа, обаче, също е майстор на бокса. Смятам, че хората подценяват чисто боксовите му умения. Няма толкова голям опит, колкото Фюри, така че – още се учи.

Виждам как Фюри може да се наложи над Джошуа от разстояние, като държи центъра. Но, разбира се, виждам как Антъни пуска ръцете си в действие от средно разстояние. Отправя толкова здрави удари, ъпъркъти, крошета. Начинът, по който нокаутира Александър Поветкин, в мач, който не му беше удобен за няколко рунда, но успя да подготви удара си и тогава всичко свърши. Щом си набележи някого, удря го с цялата експлозивност на тялото си. Той е голям, силен и корав. Загубата от Анди Руис не му попречи по никакъв начин. Хората си мислят, че това е нещо голямо, но в бокса не е така. Аз загубих от Карл Томпсън в 11-я си мач, но 3 години по-късно бях №1. Няма значение, стига да извадиш поуките, можеш да се завърнеш“, анализира Хей, цитиран от Boec.bg.