Легендата в бокса Майк Тайсън е пребил седем проститутки, разказа самият той покъртителната история пред "Лас Вегас Уийкли".

Случката е от 2009 година, когато американецът все още е в омагьосания кръг на наркотиците и алкохола. По това време Железния изпада в различни състояния, някои от които не били здравословни за околните. 

Във въпросния ден Тайсън си поръчва проститутки, но вместо да прави секс с тях, започва да ги налага със здравите си юмруци.

"Легнал бях в леглото в хотелска стая - разказва цитираният от "България днес" - Опитвах се никога да не оставам сам, дори това да означава да съм с проститутка или куче. 

Всичко беше като в тъмница, падна ми пердето, не знаех какво се случва. С мен имаше седем проститутки, имах капки морфин, хапче за сексуална потентност, кокаин, марихуана и "Хенеси". Изведнъж ме обхвана параноя. 

Мислех, че тези жени искат да ме оберат. Бях в най-ниската си точка, започнах да ги бия. Бях на мрачно място. Все пак имах някаква цел, защото не исках да им давам повече душата си. 

Това бе дяволът, той спечели. Изгоних ги всичките. Така че, това бе най-ниската ми точка. Просто съм много благодарен, че съм тук, сърцето ми трябваше да се е пръснало."

След въпросния случай Тайсън спира кокаина и оттогава не е посягал към белия прах. Проститутките не са подали оплакване в полицията и боксьорът се е разминал с поредно влизане в затвора. Оттогава Железния е само на леки наркотици. 

Той не крие страстта си към марихуаната, която го успокоява. Тайсън дори навлезе в бизнеса с трева. Той има своя плантация в Калифорния, откъдето печели добри пари. 

В слънчевия щат употребата на марихуана е разрешена за всякакви цели и не е преследвана от закона.

В момента Майк тренира усилено за поредното си завръщане на ринга. 53-годишният боксьор планира няколко благотворителни мача, приходите от които ще отидат в подкрепа на бездомни и хора, които са страдали от наркотична зависимост. 

"Тялото ми е измъчено и изпитвам болка, но тренирам - казва Тайсън. - Трябва да поработя здраво в залата, за да издържа поне 3-4 рунда."