Симеон Щерев не е в болница, а си е у дома и е под карантина, съобщава 24chasa.bg. Съпругата му Мария също е изписана от ВМА, след като даде положителна проба за коронавирус. В болница остава единствено синът му Николай, който има подобрения след лечението във ВМА. Все още обаче е на командно дишане.

"От 17 юни съм под карантина. Не съм мърдал от дома. Сега чакам да ми направят тест на 14 юли. Показателите на Ники се подобравят, сега чакаме да го свалят от апарата за дишане. Просто трябва да се внимава много. Той подцени ситуацията и отиде при лекар, чак когато не можеше да диша. Благодаря на лекарите, сега е по-добре", сподели самият Симеон Щерев.

"Поне аз го карам по-леко, отколкото грипа, който ме повали през декември", допълни легендата.

Щерев, който е бронзов медалист от Олимпиадата в Сеул последно работи като помощник-треньор на националния отбор по женска борба на Русия. Симеон Щерев дълги години бе национален треньор по свободна борба.

Под негово ръководство Станка Златева стана 5 пъти световна шампионка и два пъти стана олимпийска сребърна медалистка. След това той работи в националния отбор на Азербайджан, преди да се премести в Русия.