Доскорошният национал по свободна борба Николай Щерев е в тежко състояние и на апаратно дишане във ВМА, съобщава БГНЕС. Николай е син на големия български треньор Симеон Щерев.

По-рано днес на брифинг за ситуацията с коронавируса премиерът Бойко Борисов съобщи, че са му докладвали, че синът на Симеон Щерев е зле:

„Млади хора, спортисти. Сега точно ми докладваха, че синът на Симо Щерев е зле. По няколко седмици със симптоми си седят вкъщи, не се лекуват, не отиват в болница“, каза Борисов, като призова, ако имат симптоми, хората да търсят навреме медицинска помощ.

Според информация на dsport Николай Щерев е в тежко състояние вследствие на усложнение от Covid-19. Вчера му е било направено вливане на плазма, но състоянието му остава критично. 33-годишният Щерев е носител на "Дан Колов" през 2011 година. В края на миналата година той даде положителна допинг проба и беше наказан за четири години, което на практика сложи край на състезателната му кариера.

Освен синът на легендарния треньор по борба и жена му Мария също е болна от Covid-19, но при нея няма такива усложнения, каквито при сина му Николай.

Днес премиерът Борисов каза още, че директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов е с установени антитела за коронавирус, заради което не участва в брифинга в Министерския съвет.