Световният шампион на WBC в тежка категория – Тайсън Фюри, за пореден път не остана длъжен на абсурдните обвинения от човек от щаба на Дионтей Уайлдър.

Последният, който се нареди на опашката за глупави извинения за загубата на американеца бе Марселъс Уайлдър – братът на бившия шампион.

Първоначално Уайлдър заяви, че 20-килограмовият костюм е бил причина за загубата му. След това, редица експерти и фенове отвъд океана „хванаха в лъжа“ британецът, обвинявайки го в това, че ръцете му не са били напълно в ръкавиците и така е нанасял удари с вътрешната част на юмрука си.

Добър опит направи и Марселъс Уайлдър, който твърди, че брат му е бил саботиран от вътрешен човек и че Фюри е имал непозволени предмети в ръкавиците си.

„Бърз отговор на обвиненията от Дионтей Уайлдър и щаба му“, започна видео отговорът на 31-годишния британец, цитиран от Boec.bg.

„Току що прочетох статия, че съм имал някакъв тъп предмет в ръкавиците си. Да, имах два 124-килограмови унищожители в ръкавиците. Така че да, мога да му направя вдлъбнатина в главата.

„Тези обвинения са лъжа, освен ако треньорът на Уайлдър – Джей Диас, не е част от конспирацията. Заедно с хората от Атлетическата комисия на Невада, които също бяха в стаята, когато ми слагаха бинтовете и ръкавиците.

„Диас също бе там през цялото време. Всички знаем какъв е протокола и как се действа. Следващият път ще му пробия не само главата, а и цялата му боксова кариера“, завърши „Краля на циганите“.