Става все по-вероятно сблъсъкът за световните титли в тежка категория, противопоставящ шампиона Антъни Джошуа и претендента Кубрат Пулев, да се проведе без публика. Причина за това е продължаващата пандемия от коронавирус, обхванала цял свят.

„Има много голям шанс Антъни да трябва да се бие при закрити врата“, разкри промоутърът Еди Хърн пред „ESPN“, цитиран от Boec.bg.

„Не планираме да чакаме завръщането на публиката. Важно е да подновим спортните събития дори при тези условия. През декември и времето навън е фактор, така че е възможно битката да е при закрити врата“, призна още Хърн.

Преди няколко дни 196-сантиметровият мениджър сподели, че сблъсъкът ще се проведе пред зрители, дори и не пред пълни трибуни като той заяви, че срещата ще се състои през „ранният декември“, но явно усложнената ситуация покрай кризата с COVID-19, налага това решение.

„Ако мерките за недопускане на фенове се запазят, ние трябва да сме готови за този вариант. AJ със сигурност ще се боксира тази година, независимо дали с публика или без. Не отхвърляме и възможността двубоят да е някъде другаде, тъй като има места, където коронавирусът не е толкова разпространен и ситуацията се променя. Някои държави проявяват интерес да приемат подобно голямо шоу. Основната цел, разбира се, остава Великобритания“ , добави още Хърн.

Пропомняме, че се заговори за сблъсък между двамата на антична арена в Хърватия, както и дестинации като Китай и Саудитска Арабия.