Битка в по-малка зала ще означава по-малко приходи от билети на мача между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.
 
Двамата трябваше да се изправят един срещу друг на 20 юни на новия стадион на Тотнъм в Лондон, но двубоят бе отложен за неопределено време заради пандемията от коронавирус.
 
"Очакванията е мачът да се състои до края на годината. По думите на мениджъра на британеца – Еди Хърн, няма вариант той да се играе пред празни трибуни. Причината за това е, че загубите могат да надхвърлят 8 милиона паунда. Както каза Хърн, по този начин "сумата ще бъде хвърлена на боклука". По-малка зала ще означава по-малко приходи от билети, но все пак ще ги има. Още не е ясно колко ще струват пропуските. Първоначално обявените цени за стадиона на Тотнъм, който е с капацитет от 62,303 места бяха от 40 паунда до 1500 паунда", обясни Коларов.
 
Той каза още, че основната цел пред лагера на Джошуа, е мачът да се състои във Великобритания. "Има интерес от близкия и далечния изток, както и от Хърватия, но това едва ли ще се случи", добави редакторът.
 
"Предполага се, че първоначално хонорарът на Кобрата за мача трябваше да е около 4 млн. паунда, но сега се очаква сумата да намалее. Пулев вече обеща в интервю за Bild, че ще дари половината на медицински екипи, които се борят срещу коронавируса", каза още Коларов.
 
Вижте видео с целия разговор. В него той говори за завръщането на Майк Тайсън на ринга, както и за подновяването на футболните първенства.