Бивш безспорен световен шампион в тежка категория Майк Тайсън каза, че действащите световни шампиони Тайсън Фюри и Антъни Джошуа трябва да преминат от думи към дела и да се срещнат на ринга. И е по-добре повече от веднъж.

„Те са зрелищни боксьори, печелят големи пари, но просто трябва да боксират един с друг. Спрете да правите и говорите глупости, просто се боксирайте помежду си. Направете няколко битки, когато дойде време да напуснете ринга, можете да кажете: „Хей, направихме го“, каза Тайсън, цитиран от Boec.bg.

На 28 ноември той ще има демонстративен двубой срещу Рой Джоунс-младши, а според 54-годишния боксьор завръщането му на ринга не е свързано само със собствените му приходи. Той е по-мотивиран от факта, че част от събраните средства ще отидат за благотворителност.

„Предполагам, че това е само началото. Просто ми е интересно да изляза на ринга, за да помогна на другите. По някаква причина това е като да прочистиш душата си. Правейки това само заради себе си, вече не ме мотивира“, сподели легендата.