Еди Хърн се надява и се моли отложената защита на титлата на Антъни Джошуа в тежка категория срещу Кубрат Пулев да се проведе пред препълнената O2 Arena в Лондон на 12 декември.

Хърн казва, че скоро ще има официално съобщение за битката, която първоначално бе планирана за юни на стадиона на Тотнъм, преди целият свят да блокира заради пандемията от коронавирус.

Управителят на Matchroom обяви реванша между Александър Поветкин и Дилиан Уайт - за 21 ноември и разкри за събития с главни битки между Джошуа Буатси и Луис Ритсън съответно на 4 и 21 октомври.

Той каза още, че има шанс отмененият сблъсък в тежка категория между Александър Усик и Дерек Чисора да се проведе на 31 октомври.

"AJ, 12 декември в O2. Това е датата, за която се опитваме да се договорим", каза Хърн. „На прага сме да обявим нещата официално. Надяваме се и се молим, че битката може да бъде пред препълнена O2 Arena или поне да има зрители в някакъв определен капацитет.

„Но кариерата на Джошуа трябва да продължи. Докато надграждаме безспорната битка през следващата година срещу Тайсън Фюри, той трябва да се бие тази година, с фенове или без никакви фенове в залата.“

Хърн каза, че Джошуа се е съгласил да се боксира независимо дали ще има фенове или не, въпреки че Хърн се надява да бъдат разрешени 1000 места за зрители на живо за двете октомврийски събития, пише Фокус.

„Едно нещо, което е важно за целия този график, включително AJ, е дали ще има зрители в залата или не. „Всички тези битки и всички онези бойци, които са изброени, включително AJ, се ангажират да се бият тази година, при затворени врати или пред фенове.

„Утре очакваме отговор от правителството, където се надяваме да ни бъдат позволени 1000 зрителски места за Буатси и Ритсън и докато преминем към ноември, надяваме се Дилиан Уайт срещу Александър Поветкин да може да присъстват повече зрители. Има и малък шанс да видите Усик срещу Чисора на 31 октомври. "

Битката на Ритсън с Мигел Васкес ще се проведе в Utilita Arena в Нюкасъл, но няма обявено място за битката на Буатси с Марко Калич. Той заяви, че се надява, че Поветкин-Уайт 2 ще бъде или в Роял Албърт Хол, или на Уембли Арена.