“Моят девиз е “Ако мога да помогна на някого, ще помогна, но никога няма да му попреча”. Това е моят живот, получавам удоволствие от това, което правя. Аз мисля, че ние сами можем да търсим хората, с които да общуваме, харесва ми да общувам с добронамерени хора, ние сме хората, които избират своята компания. Кръстен съм на цар Симеон. Да, децата ми и те са кръстени на царе, няма случайни неща, така е трябвало да бъде. Мисля, че всеки човек има трудни моменти, животът е борба. Винаги съм се борил до последната секунда, много от моите срещи са спечелени”, започна той.

По-рано тази година той загуби сина си Николай, който почина след усложнения от коронавирус. „Животът продължава, болката никога няма да изчезне, мъката е голяма! Но трябва да се справим. Не мога още да повярвам, че го няма. Още си говоря с него. Трябва да знае, че има 2 прекрасни деца, които няма да оставим”, каза треньорът на женския национален отбор на Русия.

“Коронавирусът сполетя цялото семейство – аз мисля, че всеки човек има своя съдба, каквото и да правиш, няма как да се спасиш от съдбата си. Трябва да я приемем и да продължаваме. По принцип, така трябва да гледа човек – философски, предполагам, че е на по-добро място. Човек трябва да бъде добър и човечен и да държи на думата си”.

“Спортът ги е научил и на трудолюбие, на дисциплина, на ред, те още от малки започнаха да тренират, мисля, че вървят по правилния път. Винаги трябва да се отделя внимание на спорта, не трябва да се пренебрегва – това е моят апел и към министерства, защото спортът е здраве, а здравите хора могат да правят много неща”, заключи той. /БГНЕС