Тайсън Фюри, който е шампион на WBC, посъветва Антъни Джошуа да не се занимава със задължителната си защита на пояса на WBO, където го очаква Олександър Усик.

Целият боксов свят очаква двамата британци да се изправят един срещу друг през 2021 г. в мач за обединяване на 4-те титли, но за да се случи това две препятствия трябва да бъдат прескочени, пише Boec.bg.

Първото е бизнес аспекта и разделянето на парите, а второто е задължителните защити, които и двамата имат.

„Ела и се бий с голямото момче на дивизията. Бъди мъж и ела да те нокаутирам. Тогава се бий с когото искаш. Без да обиждам Усик – той е чудесен боксьор, абсолютен шампион в полутежка категория. А най-вероятно ще бъде шампион и при тежките, ако се бие с Джошуа.

„Ако Антъни се изправи срещу Усик, ще загуби. Затова си мисля, че ще избяга от този двубой. Защо да се бие с него и да вземе едва 10% от това, което може да вземе от мач с мен.

„Да овакантява титлата на WBO и да остави Усик и Джоузеф Паркър да се бият за нея. Ние сме на върха на пирамидата. Боксьорите трябва да се бият срещу най-големите имена. Какво е най-лошото, което може да се случи. Голяма работа като загубиш“, бяха думите на 33-годишния Фюри, който вече започна подготовка за трилогията си с „Бронзовия бомбардировач“.