Страхът от втора вълна на COVID-19 и нарастващите случаи на заразени в Англия отново засилиха съмненията дали няма да се стигне до поредно отлагане на битката за световната титла в тежка категория на професионалния бокс между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.

Мачът между Джошуа и Пулев бе отлаган вече три пъти, а провеждането му зависи изцяло от становището на Националната здравна служба в Обединеното кралство. Първоначалната дата, подпечатана с договор бе 20 юни тази година, а до нея се стигна след дълги преговори. Пандемията от коронавирус обаче промени драстично плановете и постепенно двубоят бе изтеглен за края на 2020 година.

Кобрата трябва да се качи на ринга срещу AJ на 12 декември в Лондон. Това е официалната дата, за която щабовете на боксьорите си стиснаха ръцете. Боксовият двубой би трябвало да се състои в "О2 Арена" в Лондон, а на този етап дори има разрешение за 30% присъстващи на трибуните. Това обаче звучи по-скоро като химера, тъй като всеки момент се очаква британската здравна служба да затегне мерките за присъствието на публика, твърди bTV.

В същото време световният шампион Антъни Джошуа и неговият мениджър Еди Хърн не говорят за отлагане, а дори напротив. Хърн вече заяви преди дни, че мач ще има дори и при закрити врата.

Джошуа пък готви спаринг със сребърния олимпийски медалист Джо Джойс като част от подготовката си за двубоя с Кубрат Пулев. Джойс от своя страна тренира за мач с Даниел Дюбоа.