Тайсън Фюри прояви загриженост за психичното здраве на Дионтей Уайлдър покрай изблиците на “Бронзовия бомбардировач” за загубата му от британеца.

В телевизионно интервю, “Циганския крал” заяви, че е разтревожен за съперника си и му предложи помощ, стига той да я поиска. Извън ринга Фюри е силно ангажиран с темата за психичното здраве, след като самият той изпадна в силна депресия и беше пред самоубийство преди да се завърне на боксовия ринг.

“Притеснен съм за психическото му здраве. Трябва да има момент, в който приемаш поражението и продължаваш напред. Той измисля налудничави неща. На един телефонен разговор разстояние съм, ако мога да помогна по някакъв начин, ще му дам съвет”, каза Фюри, цитиран от Boec.bg.

Отговорът на Уайлдър не закъсня и той се обърна към британеца чрез социалните медии.

“Хей, Тайсън, не се тревожи за мен. Добре съм си, слава Богу. Единственото нещо, което искам от теб, е да си удържиш на думата и да се биеш с мен. Дадох ти два шанса без да съм принуден и това промени живота ти. Сега е време да бъдеш мъж и да ми дадеш шанс, както се бяхме разбрали”, написа “Бронзовия бомбардировач” в Twitter.