Трикратният европейски медалист по бокс, олимпийски призьор и носител на интерконтиненталната титла на WBA Тервел Пулев отново се присъедини към екипа доброволци в УМБАЛ „Софиямед“.
 
Боксовият ни шампион подкрепя екипа на Отделението по „Спешна помощ“ в лечебното заведение, като и този път участва активно в дейностите по транспорт на пациенти, санитарно-хигиенни мероприятия и всичко останало, от което екипа и пациентите имат нужда.


 
„Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота“, коментира Пулев още през април, когато първоначално стана доброволец.
 
Този път той отново е решил да се включи с помощта си в болницата, за да бъде полезен и да даде пример.


 
За доброволческата си дейност в отделението в края на месец май Тервел Пулев бе удостоен и с Грамота от ръководството на лечебното заведение.
 
„Благодарим на Тервел Пулев, както и на семейството му, защото той е тук, но семейството му ни подкрепя, подкрепяйки него и обаждайки ни се по телефона. Той е пример за това как освен в спорта, но и в живота може да бъдеш шампион чрез личния си пример. За разлика от много хора, които само говорят, той показва с действията си позитивния пример. Благодарим му за това“, коментира д-р Иван Христов, началник на Спешно отделение в болницата.