Кадри от краткото интервю, което Кубрат Пулев даде пред YouTube канала на “Мачрум”, предизвикаха доста сериозни въпроси сред боксовите фенове. На тях изглежда така сякаш лявото око на Кобрата е подуто, а мястото около веждата изглежда третирано. Ако наистина е така, това навежда на мисълта за скорошна аркада, която още не е добре зараснала. Това е същото око, което пострада сериозно при двубоя на Пулев с Богдан Дину.

„Видях кадрите, изглежда сякаш е аркада. Когато се видяхме по време на тренировките в комплекса „Диана“, той нямаше такива следи около окото. Доколкото виждам от кадъра, мястото сякаш е залепено, а не шито, но затова може само да гадаем. Ако наистина е така, това не е добре и представлява заплаха. Прави го уязвим“, коментира пред „Мач Телеграф“ олимпийският шампион Петър Лесов, който е бивш треньор на Пулев в националния отбор на България.

„Все пак, ако има нещо, то Пулев разполага с най-добрия кътмен – Руди Ернандес. Има още няколко дни до двубоя. Сигурен съм, че в щаба на нашия боксьор ще вземат мерки. Има си медикаменти, които правят кожата по-мека и съответно намаляват риска от кървене при удар. Казах му на Кубрат да държи и двете ръце горе, а не да сваля лявата при десния прав примерно”, допълни легендарният ни боксьор.

Лесов сподели, че е обсъждал с Кобрата тактиката му в големия мач с Джошуа.

“Казах му, че трябва да нанася серии от удари. Да не се примирява с един десен и да спира. Такава бе тактиката на Анди Руис в първия мач, в който отне титлите на Джошуа. Със серия от удари той омаломощи шампиона. Кубрат трябва да действа по същия начин. Нужни са по 3-4 удара. Трябва да държи и двете ръце горе, а не да сваля лявата при десния прав примерно. Предполагам, че така се е получила аркадата сега – по време на спаринг, най-вероятно в „Спортпалас”. Въпросът е, че сега със сигурност Антъни Джошуа е в добра форма и е разучил нашия. Преди първия мач с Руис, за който споменах, британецът имаше големи проблеми - беше се скарал жестоко с баща си, освен това е изпаднал в нокаут по време на спаринг. Това го знам от мои приятели, които живеят близо до Джошуа в Англия. Сега целта на Кубрат е да се съхрани, без да изпада в нокдаун, до 5-ия, 6-ия рунд… Смятам, че ако го направи, след това всичко е възможно”, завърши оптимистично Лесов.

В същото време Михаил Таков, който ще бъде в ъгъла на Кубрат в този мач вместо Ули Вегнер, категорично отрече да има скорошни рани около лявото око на Пулев.

„Така ви се е видяло, няма нищо такова. Кобрата преди интервюто не се е боксирал. Колкото до Ули Вегнер, той може да се появи в залата в последния момент, но както знаете е доста възрастен. 4-5 човека сме хората за мача, всеки си върши перфектно своята работа. Аз не съм се отделял от Кубрат, че да ме вика по спешност сега. Бях с него в Белмекен, а и винаги, когато братя Пулеви ме помолят за помощ, се отзовавам“, заяви Таков от Лондон.