Тайсън Фюри, който е световен шампион на WBC в тежка категория, заяви, че Кубрат Пулев има немалък шанс да победи Антъни Джошуа.

„Това е тежка категория, където всеки може да победи, особено когато са толкова едри, колкото са те“, сподели Фюри, цитиран от Boec.bg.

„Циганския крал“ сравни сблъсъка Джошуа-Пулев с първия такъв на Джошуа с Руис.

„Щом Анди Руис може да нокаутира Джошуа, то Пулев също може да го направи. Пулев е много по-едър от Руис и най-вероятно удря много по-силно от него“, добави Фюри.

Мнение за сблъсъка за шампионските колани на WBA Super, WBO, IBF и IBO в тежка категория даде и братовчедът на световния номер 1 – Хюи Фюри.

„Пулев е много корав съперник. Той може да създаде проблеми на Джошуа, особено в първите рундове. След това той не трябва да го оставя да се крие зад своя гард. Ако позволи това да се случи, ще има проблеми“,сподели Хюи Фюри пред Sky Sports.

Той вече се е изправял срещу Кубрат Пулев. На 27 октомври 2018 година „Кобрата“ победи 198-сантиметровият британец с единодушно съдийско решение пред пълни трибуни в столичната „Арена Армеец“.

„Не трябва да му позволява да се почувства комфортно. Смятам, че Пулев губи енергия в последните рундове. Когато се бих с него получих аркада и бях уморен, след като се хвърлих здраво в третия рунд. В осмия той започва да намалява темпото. Защитата му стана по-пропусклива и аз успях да го разклатя. Лошото е, че нямах енергия да го довърша“, добави Хюи Фюри.