Галерия

Невероятните 116 точни удара е удържал Кубрат Пулев при загубата си с нокаут от Антъни Джошуа в Лондон, сочи статистиката на специлизираният сайт Compubox, чиито данни се използват от най-добрите световни телевизии и предавания за бокс, пише "24 часа".

От всичките 9 рунда без две секунди, които Кобрата бе на ринга, Джошуа най-вече е използвал правите си удари. Всъщност те са били 62,9% от всичките му. Повече (72,3%) англичанинът бе използвал единствено в реванша срещу Анди Руис-младши, когато си върна титлите в свръхтежка категория. Във всички предходни 10 двубоя Джошуа бе използвал правите в 52,3% от своите удари.

Превъзходството в точните удари на британеца обаче е впечатляващо, като там той е почти три пъти подобър по този показател. Общо за двубоя британецът е нанесъл доста повече мощни удари от българина. Най-свирепо Джошуа е налитал на съперника си в третия и деветия рунд, който всъщност реши двубоя. В третия той има 27 срещу само два за съперника си, което доведе до два нокдауна за българина.

Всъщност според Дилиан Уайт, който коментираше двубоя по Би Би Си, точно в този момент съдията е трябвало да прекрати мача. При надигането си от ринга Кобрата се отправи към ъгъла си, а не към центъра, за да продължи.

“При това положение това е класически нокаут, докато съперникът ти е прав. Просто реферът трябваше да продължи да брои. В този момент мачът бе приключил".

В 9-ия рунд, когато дойде трети нокдаун и накрая и нокаутът, Джошуа е отправил 25 точни удара срещу 5 на Кобрата. Всъщност българинът има само един рунд, в който е записал повече удари от съперника си, и това е шестият. Там предимството е 8:6 в наша полза.

Това е малко изненадващо, защото повечето специалисти, които следяха резултата на живо, дадоха единствено предимство на Пулев в осмия рунд, когато според статистиката ударите са били 15:3 в полза на съперника му. Трите обаче бяха доста по-качествени от тези на Джошуа.

Това влизаше точно в тактиката за двубоя на българина, защото се знаеше предварително, че Джошуа се изморява след средата на мача. Кобрата обаче толкова губеше по точки, че в един момент реши да рискува всичко, за да търси нокаута. И тогава се срещна с юмруците на Джошуа.

Пулев не успя да намери по никакъв начин пролука в защитата на съперника си, който имаше предимство във височината. Дори в един момент ясно се чу как треньорът на Кобрата му нарежда да спре да стои само пред съперника си, но да се опита да му влезе на близък бой.