Галерия

„Всеки удар трябва да е нокаут!“

Тези думи на Петер Артс отекнаха в зала „Арена Армеец“ по време на втория ден от лагера на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Кикбокс величието е тук по покана на Шихан Иво Каменов – изпълнителен директор на Лигата и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България.

Артс акцентира върху боя от дистанция в различните отработени упражнения, пише Boec.bg.

Нидерландецът подчерта, че дори най-малкото движение е от значение и може да означава нокаут. На сутрешната сесия се заложи на удари с крак и комбинации с акцент за завършващо попадение. Заниманията бяха фокусирани върху прецизността и експлозивността, като „Холандския дървосекач“ лично обърна внимание на отделните спаринг двойки.

„Правете по-малко удари, но на 100%, сега не е важно количеството“, заръча Артс.

Томас Дуве асистира на учителя си при демонстрациите на различните фрагменти.

Двукратният участник на SENSHI е единственият чужденец на лагера, защото събитието е фокусирано върху българските бойци. Лагерите ще се провеждат ежемесечно, а когато има галавечери SENSHI те ще са по-мащабни, с чуждестранни бойци.

Този път групата е по-отбрана. В нея освен професионални състезатели има единствено шампиони и медалисти.

Денят е по-специален за Александър Петров, който празнува рожден ден.

Родният топ кикбоксьор ще го прекара с усилени тренировки в залата. Петров, който наскоро се сгоди, с усмивка на лице прие трудните задачи на Артс.

В средата на заниманието нидерландецът събра всички около ринга и детайлно показа тънкости от богатия си арсенал.

„Тези, които се занимават с карате, са започнали много по-добре да контролират дистанцията, а експлозивността в цялата група се е увеличила“, похвали състезателите Петер Артс след края на заниманието.

На лагера участват представители на Българската карате киокушин федерация и Българската конфедерецаия по кикбокс и муай тай.

Снимки: Димитър Кьосемарлиев