Тервел и Кубрат Пулеви пристигнаха в добро настроение в Дар Ес Салаам (Танзания), където на 29 януари по-малкият от двамата братя ще участва в голяма боксова гала.

Интернационалният шампион на Световната боксова асоциация (WBA) ще се бие в 10-рундов мач с намибиеца Викапита Мероро (29 победи, 14 с нокаут и 9 загуби).

Домакините от "Джаксън груп" обърнаха внимание, че ще се докоснат до Кубрат Пулев, който е боксьор от световна класа, един от най-добрите в тежка категория. "Наскоро той се би с Антъни Джошуа и е споделял ринга с велики имена в света на бокса като Владимир Кличко и много други", обявиха домакините.

Тервел Пулев ще гони 16-ата си поредна победа на професионалния ринг и първа от 13 месеца насам. Мачът няма да е защита на пояса му, но въпреки това българинът е пределно амбициран.

"Съперникът е сериозен и опитен, като има мачове срещу солидни имена като Юрген Бремер, Дуродола, Максим Власов, Исак Чилемба, Кевин Ларена, Дмитрий Кудряшов и др. Надявам се, че моят опит също не е за подценяване и се надявам, че ще мога да се справя", сподели Тервел преди заминаването си за Танзания.

"Имам нужда от такива рейтингови мачове, защото не съм се боксирал от доста време и трябва да бъда активен, за да се върна в по- предни позиции в ранглистите", каза още боксьорът.

Мача на Тервел Пулев може да бъде гледан по Diema Sport на 29-ти януари след 21 ч. българско време.