Бившият световен шампион в тежка категория Николай Валуев прогнозира още една интересна среща. Той дава своята прогноза зa боксовия мач между Александър Поветкин и Дилиан Уайт.

Валуев е експерт в професионалния бокс, ММА и UFC, той е част от екипа на Букмейкър Рейтинги. Срещата е в късните часове на събота - 27 март.

Остават няколко дни до боксовия реванш между Александър Поветкин и Дилиан Уайт. Битката ще се проведе в Гибралтар, изключителният интерес към нея се подхранва от факта, че това е втората среща на боксьорите.

Нека ви припомня, че при първата среща Уайт претърпя оглушително поражение с нокаут. Мисля, че той си е „написал домашното“за грешките от този двубой.

Дилиан е изключително събран, моментът на истината е дошъл за него, защото победа над Поветкин със сигурност би му отворила вратите към още по-големи битки. Той ще се опита по всевъзможен начин да възстанови репутацията си.

Нека се опитаме да си представим как ще протече битката. Разликата в размерите отново ще бъде на страната на Уайт, той ще я използва активно. Най-вероятно Дилиан Уайт ще заеме активна позиция по отношение на Александър.

Той ще се опита да завладее централното пространство на ринга и да действа оттам. В първата битка Уайт доказа, че може да успее с тази тактика, но след няколко рунда се отпусна, пропусна удар и битката приключи.

Невъзможно е да си представим как ще протече битката този път. За съжаление годините не са на страната на Саша, така че Дилиан най-вероятно ще действа енергично, но в същото време изключително събрано.

Саша Поветкин е мой приятел, аз наистина искам той да спечели, но Уайт има по-голям шанс да победи, поне според букмейкърите.

Нека пожелаем на Поветкин късмет в тази битка. Това е много важно – Саша определено ще се нуждае от нашето невидимо присъствие. Аз няма как да не заложа на негова победа.