Изключителна битка се задава на боксовия ринг. Един срещу друг на 29 май на „Хард Рок Стейдиъм“ в Маями излизат бившите световни шампиони в тежка категория Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд.

На 9 ноември 1996 г. Холифийлд в позицията на аутсайдер нокаутира Майк Тайсън за световната титла в свръхтежката категория във версия WBA. Седем месеца по-късно той даде реванш на Железния Майк и запази шампионския си пояс.

Този двубой завинаги ще бъде запомнен с дисквалификацията на Тайсън, който в третия рунд отхапа част от ухото на своя опонент.

В момента Тайсън е на 54 години (роден е на 30 юни 1966 година), а Ивендър Холифийлд е на 58 (роден е на 19 октомври 1962 година). Тайсън се би за последно в официален мач от професионалната си кариера през 2005 година, а Холифийлд бе последно на ринга през 2011 година, когато бе на 48 години и победи датчанина Бриян Нилсен.

Договорът за мача между двамата е на стойност 50 милиона долара, като двамата ще си разделят по 25 милиона долара.

За последно Майк Тайсън бе на ринга през ноември миналата година, когато излезе в демонстративен двубой срещу Рой Джоунс, като съдиите дадоха равенство.