Антъни Джошуа заяви, че Тайсън Фюри няма как да откаже шанса да стане абсолютен световен шампион в тежка категория, като е уверен в успеха над сънародника си в историческия сблъсък. Притежателят на три пояса Джошуа и шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Фюри одобриха предложение за място на боя помежду им през лятото, като промоутърът Еди Хърн ще обяви в скоро време датата и мястото на мача.

Ей Джей остава уверен, че сделката ще бъде финализирана, което означава, че всички пояси в тежката категория ще бъдат заложени в битка за това кой е абсолютният крал в дивизията. „Аз вече подписах договора. Изпратихме на Тайсън добра оферта – такава, която съм сигурен, че няма как да откаже. Той иска мача, няма съмнение, както и аз – повече от нас го искат феновете. Поставям кристалната си топка тук и казвам, че двубоят ще се проведе тази година на 100%“, започна той за шоуто на Джонатан Рос, което се излъчва в събота от 21:35 часа местно време по ITV.

Запитан относно това дали Фюри може да вземе трите му големи пояса, Джошуа се изсмя и каза: „За съжаление, той няма да спечели“. Саудитска Арабия, Америка, Великобритания, Китай, Дубай, Сингапур и Катар са сред вероятните дестинации за приемане на сблъсъка, но Джошуа призна, че предпочитаната от него локация е Националният стадион „Уембли“. „Сигурен съм, че ще бъде тази година. Края на юли, началото на август. Къде? Заради това е забавянето, заради тази пандемия. Искаме да има фенове на стадиона. Става въпрос за намирането на подходящата локация. За мен, „Уембли“ е идеална опция“, продължи той.

Фюри редовно провокира своите опоненти в социалните мрежи, но Джошуа настоява, че Мохамед Али е бил най-добър в това преди мачовете. „Най-добрият в това е Мохамед Али. Факт. Най-добрият в историята. Може да попиеш толкова много от него. Аз съм просто по-добър от Тайсън и това са причините. Мисля, че правя достатъчно, за да промотирам бокса. Представлявам майка ми, баща ми, общността ми, боксовата младеж. Хората имат деца. Моите провокации могат да станат истински. Не искам да нещата да стават твърде лични, това е истината“.

На 31-годишна възраст Джошуа може да стане двукратен световен шампион, но вярва, че все още има много какво да постигне преди да се оттегли от спорта. Запитан относно това колко дълго иска да остане в бокса, британецът отвърна: „Остават ми още 5-6 години“.