Световният шампион на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа (24-1) разви доста интересна теория. Според него носителят на пояса на WBC Тайсън Фюри (30-0-1), с когото трябва да се срещнат през лятото в Саудитска Арабия, му подражава и се опитва да заприлича на него.

Ей Джей обоснова своето виждане с твърдението, че в момента „Циганския крал” тренира по-здраво от всякога в САЩ, в търсене на най-добрата си форма за техния двубой. Джошуа е убеден, че всяка изява на Фюри е част от психологическата война, която той води с него, пише Boec.bg.

„Всичко е психологическа атака, научих много за тези неща през годините. Той ще говори как пие бира и не се вълнува от мача, но в същото време иска да е втален и тренира по-усилено отвсякога. Иска да има хубаво тяло и да е подготвен добре. Но какво излиза – Ей Джей има хубаво тяло, изглежда добре, тренира и е бодибилдър, а Тайсън Фюри иска точно това, да бъде като мен. Това, което говорят за мен, е това, което искат да бъдат. Той се надява да има плочки на корема, затова и тренира толкова усилено в момента и е в САЩ. Опитва се да ми влезе под кожата с всяка изява. Аз съм всичко, което той иска да бъде. Истината е, че ако аз кажа, че пия по 12 бири, това ще означава, че тичам с 12 километра повече, отколкото съм го правил преди това. Те знаят, че това е сериозно предизвикателство, но се опитват да го направят дребно, за да са по-спокойни”, коментира Джошуа за подкаста Deeney Talks.