Дионтей Уайлдър поднови претенциите си да се превърне в първият професионален боксьор извършил преднамерено убийство на ринга.

Преди време бившият световен шампион в тежка категория на WBC твърдеше, че единственото постижение, което липсва в кариерата му е „труп“, но изостави темата, когато получи куп нападки от колеги, че подобно отношение е недопустимо в рамките на спортно съперничество. 

Сега обаче Бронзовия бомбардировач иска да убие Тайсън Фюри, който му отне шампионския пояс във втория мач между двамата, след като първият завърши наравно. Американецът ще се бие с Краля на циганите, след като адвокатите му успяха да провалят очаквания с огромен интерес обединителен мач в тежка категория между Фюри и Антъни Джошуа.

„Мозъкът ми е изпълнен с насилие – обяви Уайлдър, цитиран от "Труд". - Цялата тази работа е само, за да извърша едно убийство, което ще е напълно законно. Това ще е върховното изживяване – да кажеш ясно, че искаш да навредиш на един човек, а после да го погледнеш в очите и да го направиш. Единственият проблем сега е, че трябва да чакам да се качим на ринга, защото няма как да го направя извън него“.

Снимка: БГНЕС