Промоутърът на Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри – Боб Аръм, обяви, че двамата боксьори вече са получили необходимите две дози от ваксините против коронавирус. Така, според импресариото, боксьорите са се предпазили от възможно отлагане на третата си битка, пише Boec.bg.

„Получих информация от двата отбора, че боксьорите и техните треньори са напълно ваксинирани. Призовавам всички участници да направят това – така се елиминира риска от отлагане на битката„, каза американският промоутър, намеквайки за скорошното отлагане на срещата между Теофимо Лопес и Джордж Камбосос. Според него нито Лопес, нито Камбосос, са били ваксинирани.

„Момчетата трябва да носят отговорност. В края на краищата е достатъчно само един човек да даде положителен резултат и поради това ще трябва да отменим цялата вечер. Колкото повече боксьори са ваксинирани, толкова по-стабилен ще бъде боксовият календар“, каза още Аръм.

Битката на Уайлдър-Фюри за титлата на WBC в тежка категория ще се проведе на 24 юли в Лас Вегас. За американеца това ще бъде завръщане на ринга след първото му професионално поражение, което беше от британеца.